Jemné jablečné mini štrúdly s hruškami

Jemné jablečné mini štrúdly s hruškami

Těsto

  • 150 ml bílého neslazeného jogurtu
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 g másla (nebo jiného tuku)
  • 500 g hladké mouky

Náplň

  • přibližně 1 kg jablek
  • 3 hrušky, ořechy
  • Korunní cukr hnědý
  • 1 lžička jemně mleté skořice
  • strouhanka

Na ozdobu

  • Korunní cukr moučka v mlýnku


    POSTUP:

Máslo rozpustíme (klidně v mikrovlnce, ale opatrně, raději na menší výkon po delší dobu) a necháme ho trochu zchladnout. Na válu promícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme jogurt. Přilijeme máslo a teď nastává ta nejlepší část, rukama hněteme z ingrediencí těsto. Zatímco necháme těsto chvíli odležet, připravíme si náplň. Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na velmi malé kostičky či podobné tvary. Nakonec smícháme s ořechy.

Těsto rozválíme, rozkrájíme na čtverečky, které naplníme ovocem a navrch je posypeme Korunním cukrem hnědým a mletou skořicí a navrch trochou strouhanky. Těsto zabalíme do mini štrúdlíků a dáme na plech. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova při 180 °C. Štrúdlíky nakonec ozdobíme cukrem moučkou v mlýnku.

Tip: Při závěrečném zdobení cukrem můžeme použít papírové šablony, které nám vykouzlí veselé ornamenty. Šablony si slze snadno vyrobit z papíru za pomoci nůžek vlastní či použít obyčejnou vidličku.

 

 

 

Zdroj:  www.korunnicukr.cz

 

Ingredience: