Chřest na asijský způsob v pánvi wok
Co budete potřebovat:
16 stonků zeleného chřestu
2 lžíce arašídového oleje
1 velká cibule nakrájená na plátky
1 lžíce červené kari pasty
nastrouhaný kousek čerstvého zázvoru
1 rozdrcený stroužek česneku
2 podélně rozpůlené stonky citronové trávy
2 limetkové listy
200 ml sójové alternativy smetany na vaření Alpro Soya Cuisine
250 ml kokosové alternativy smetany na vaření Alpro Coconut Cuisine
200 g salátu Pak choi (nebo čínského zelí)
šťáva z jedné limetky
1 lžíce sójové omáčky
1 svazek čerstvého koriandru
30 g pražených sezamových semínek
Okrájíme dřevnaté konce chřestu, opláchneme a diagonálně nakrájíme na malé kousky. V pánvi wok rozehřejeme olej a osmažíme cibuli. Přidáme kari pastu, zázvor, česnek, citronovou trávu a limetkové listy a krátce osmahneme, aby se uvolnilo aroma. Přidáme chřest a za stálého míchání smažíme ještě 2 minuty. Zalijeme Alpro Soya Cuisine a Alpro Coconut Cuisine a povaříme na mírném ohni dalších 5 minut. Opláchneme a pokrájíme salát Pak choi. Přidáme do pánve wok, promícháme a povaříme další 3 až 4 minuty, občas zamícháme. Nakonec za stálého míchání přidáme sójovou omáčku dochutíme limetkovou šťávou. Do hotové směsi přidáme lístky koriandru. Servírujeme s rýží a praženými sezamovými semínky.
Ingredience: