Avokádovo-čokoládové sušenky
Ingredience na dva plechy: 120 g kvalitní tmavé čokolády rozpuštěné ve lžíci kokosového oleje, 1 ks avokáda, 1/4 šálku mandlového másla (můžete nahradit obyčejným), 1/2 šálku medu, 3 vejce, 1/4 šálku neslazeného kakaa, 3 lžíce mandlové mouky
Postup: Ve food procesoru nebo mixéru rozmixujte avokádo do hladké pasty. Přidejte zbytek ingrediencí a mixujte dohladka, trvá to zhruba 30 sekund. Hotové těsto uložte alespoň na hodinu do lednice. Lžící dejte těsto do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem udělejte kolečka. (Můžete udělat i menší hromádky obyčejnou lžičkou, je to rychlejší.) Předehřejte troubu na 180 °C a dejte péct na cca 17 minut. Nechte sušenky pět minut vychladnout a pak je přemístěte na chladicí rošt. Skladujte v lednici.
Ingredience: