Dýňová bábovka z celozrnných oplatek

Dýňová bábovka z celozrnných oplatek

Suroviny:

2 balení celozrnných oplatek Manner

10 lžic dýňového oleje

200 g dýně (Hokkaido)

10 lžic dýňového oleje

400 g celozrnné mouky

150 g cukru (hnědého)

4 vejce

250 g másla

tuk (a mouka na vysypání formy)

 

Příprava:

Na dýňovou bábovkou z celozrnných oplatek oloupeme dýni, odstraníme semena a nakrájíme ji na kostičky. Uvaříme ji doměkka v mírně oslazené vodě, necháme dobře okapat a zpracujeme na jemné pyré.

Vezmeme vejce, z nichž oddělíme žloutky, které ušleháme s cukrem a máslem do pěny. Z bílků ušleháme ne příliš tuhý sníh. Potom za postupného přilívání pomalu vmícháme olej. Do hmoty přimícháme mouku, dýňové pyré a jemně nasekané oplatky Manner a opatrně vmícháme sníh z bílků.

Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Naplníme ji těstem na bábovku a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 45 minut.

Pak vyklopíme dýňovou bábovku z celozrnných oplatek z formy a pocukrujeme ji moučkovým cukrem.

 

Tip: Na přípravu dýňové bábovky z celozrnných oplatek můžete také použít dýňová semena.

Zdroj: Manner

Ingredience: