Dýňová bábovka z celozrnných oplatek
Suroviny:
2 balení celozrnných oplatek Manner
10 lžic dýňového oleje
200 g dýně (Hokkaido)
10 lžic dýňového oleje
400 g celozrnné mouky
150 g cukru (hnědého)
4 vejce
250 g másla
tuk (a mouka na vysypání formy)
Příprava:
Na dýňovou bábovkou z celozrnných oplatek oloupeme dýni, odstraníme semena a nakrájíme ji na kostičky. Uvaříme ji doměkka v mírně oslazené vodě, necháme dobře okapat a zpracujeme na jemné pyré.
Vezmeme vejce, z nichž oddělíme žloutky, které ušleháme s cukrem a máslem do pěny. Z bílků ušleháme ne příliš tuhý sníh. Potom za postupného přilívání pomalu vmícháme olej. Do hmoty přimícháme mouku, dýňové pyré a jemně nasekané oplatky Manner a opatrně vmícháme sníh z bílků.
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Naplníme ji těstem na bábovku a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 45 minut.
Pak vyklopíme dýňovou bábovku z celozrnných oplatek z formy a pocukrujeme ji moučkovým cukrem.
Tip: Na přípravu dýňové bábovky z celozrnných oplatek můžete také použít dýňová semena.
Zdroj: Manner
Ingredience: