Cupcake s Lotus Biscoff a kávovým krémem
Recept pro 6 osob
Na cupcaky:
• 160 g másla
• 60 g cukru
• 1 vejce
• 60 g polohrubé mouky
• 1 lžíce mléka
Náplň a krém:
• 320 g Lotus Biscoff sušenek
• 1 malý šálek teplé kávy
• 100 g margarínu
• 100 g moučkového cukru
POSTUP:
Jako první připravte cupcaky. Předehřejte troubu na 180°C.
Utřete 60 g cukru s máslem v kuchyňském robotu na střední rychlost až do krémové konzistence.
Přidejte vejce a směs důkladně promíchejte. Postupně přidávejte mouku až se zcela absorbuje do směsi.
Jako poslední přidejte mléko a opět v kuchyňském robotu míchejte na střední rychlost dokud těsto není zcela hladké.
Vložte 6 papírových košíčků do cupcakové formy. Košíčky plňte ze 2/3 pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku.
Pečte v troubě po dobu 20 minut, poté je nechte vychladnout.
Do každého cupcaku udělejte malou díru pomocí vykrajovače na jádřince, ale ne až na samé dno, aby jste nevytvořili díry.
Nyní připravte náplň a krém. Vložte Lotus Biscoff sušenky do misky a zalijte teplou kávou. Dobře promíchejte až bude textura krémová. Kdyby směs byla moc tuhá, přidejte ještě trochu kávy dle potřeby.
Opatrně naplňte polovinu Lotus Biscoff krému do cupcaků.
Lehce utřete 100 g másla nebo margarínu. Postupně přidávejte moučkový cukr a třete 10 minut něž se vytvoří jemný krém.
Přidejte zbytek Lotus Biscoff krému k máslu a směs nechte promíchat v kuchyňském robotu na nejmenší rychlost.
Vložte Lotus Biscoff/máslový krém do cukrářského sáčku a zdobte cupcaky. Dle přání dozdobte Lotus Biscoff rozemletými sušenkami nebo celými sušenkami.
zdroj: https://www.lotusbiscoff.com/cs/recepty/cupcake-s-lotus-biscoff-kavovym-kremem
Ingredience: