Cheesecake s bílou čokoládou a Lotus Biscoff sušenkami
Recept pro 6 až 8 osob
• 250 g bílé čokolády
• 250 g Lotus Biscoff sušenek
• 150 g másla
• 50 ml smetany 33%
• 250 g mascarpone
POSTUP:
Rozlámejte bílou čokoládu na kousky a pomalu zahřejte ve vodní lázni, až se roztaví. Nepoužívejte mikrovlnnou troubu. Nechte roztavenou čokoládu vychladnout na pokojovou teplotu.
Rozemelte Lotus Biscoff sušenky na prášek v mixéru. Rozehřejte máslo a smíchejte s 200g sušenkového prášku.
Vyložte důkladně dortovou formu pečícím papírem do dortové formy.
Směs Lotus Biscoff sušenek namačkejte rovnoměrně na dno do pečící formy. Umístěte do ledničky, aby směs ztuhla.
Smíchejte smetanu s mascarpone. Pomocí špachtle přimíchejte bílou čokoládu. Celou směs nalijte do dortové formy na Lotus Biscoff sušenkový základ. Vložte opět do lednice. Cheesecake nechte odležet v lednici přes noc, aby ztuhl.
Ingredience: