Cuketové zoodles se špenátovým pestem

Cuketové zoodles se špenátovým pestem

Počet porcí: 2 porce Doba přípravy: 20 minut Náročnost: *

Ingredience:
2 cukety
150 g čerstvého listového špenátu
1 stroužek česneku
50 g tvrdého sýru
8 cherry rajčat
hrst vlašských ořechů
olivový olej
sůl, čerstvě mletý pepř
Gran Moravia sýr k podávání

Postup:

  1. Špenátové listy rozmixujte dohladka se stroužkem česneku, sýrem a třemi lžícemi olivového oleje.
  2. Škrabkou na zeleninové špagety nakrájejte omyté cukety a poté je nechte 5 minut restovat na olivovém oleji.
  3. Přidejte špenátové pesto a pokrájená cherry rajčata a chvilku restujte společně.
  4. Podávejte se strouhaným sýrem a vlašskými ořechy.

 

Tip: Při nákupu preferujte voňavé kusy zeleniny bez otlaků a skvrn (drobné vady slupky nejsou zásadní). Hlavní je, aby zelenina působila čerstvým dojmem a byla ideálně na vrcholu své konzumní zralosti, kdy má nejvíc vitaminů, minerálů a stopových prvků.

 

 

zdroj www.akademiekvality.cz

 

Ingredience: