Plněný pstruh na grilu
Ingredience:
- 4pstruzi (asi 1 kg)
- 2mladé cibulky
- 200 gstrouhaných jablek
- 1 malá lžičkacitrónové šťávy
- citrónové šťávymásla
- 1 malá lžičkaPodravka přísady Středomořské
- sůl
- černé koření
- olivový olej
- 1 lžícelimetkové šťávy
- 30 gzelených oliv
- Podravka ajvar
POSTUP:
- Pstruhy omyjeme, očistíme a osušíme.
- Osušené pstruhy natřeme zevnitř i zvenku Podravka přísadou Střemořskou.
- Náplň připravíme tak, že na másle upražíme nakrájenou mladou cibulku, přidáme nastrouhaná jablka a krátce podusíme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina.
- Posolíme, okořeníme a přidáme citrón. Pstruhy naplníme náplní a propíchneme párátky, aby nám náplň nevytekla.
- Natřeme olivovým olejem. Pečeme na grilu nebo teflonové pánvi na středním ohni z obou stran.
- Z upečené ryby odstraníme párátka. Rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené olivy a limetkovou šťávu.
Servírování: Upečené pstruhy polijeme rozehřátým máslem a podáváme s ajvarem.
Rada: Rybu během pečení na grilu několikrát posuneme, aby se nepřichytila. Otočíme ji pouze jednou a to až se úplně oddělí od mřížky grilu.
zdroj:https://www.podravka.cz/recept/733475/plneny-pstruh-na-grilu/
Ingredience: