1 květák
150 g hladké mouky
150 g strouhanky
4 stroužky česneku
1 vejce
100 ml mléka
1 kávová lžička drceného kmínu
olej na smažení
3 polévkové lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
250 g bílého řeckého jogurtu
sůl
Postup:
1. Květák vaříme v osolené vodě asi 10 minut doměkka.
2. Pokrájíme na drobné kousky, přidáme vejce, rozmačkaný česnek, mouku, strouhanku a mléko, ochutíme solí a kmínem. Vše dobře promícháme.
3. Lžící tvoříme menší placičky, které vkládáme do rozpáleného oleje a usmažíme po obou stranách dozlatova.
4. Jemný jogurtový dresink na placičky připravíme smícháním jogurtu s bílým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou a solí.
5. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.