Těstoviny s Ajvarem, slaninou a mozzarellou

Těstoviny s Ajvarem, slaninou a mozzarellou

Ingredience:

  • 300 gšpaget Podravka
  • 300 mlvody (ze špaget)
  • 100 gslaniny nakrájené na kostičky
  • 3-4 lžíceAjvaru jemného Podravka
  • 125 gmozzarelly
  • pár lístkůčerstvé bazalky
  • strouhaný sýr na podávání

 

POSTUP:

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Scedíme, ale necháme si přibližně 300 ml vody bokem na omáčku.
  2. Pokrájenou slaninu opečeme bez tuku na pánvi. Až zezlátne, přidáme k ní špagety a polovinu vody, ve které se špagety vařily. Řádně promícháme, povaříme přibližně 5 minut a přidáme Ajvar.
  3. Opět promícháme, v případě potřeby přilejeme ještě trochu vody a vypneme plotýnku.
  4. Na závěr přidáme mozzarellu nakrájenou na kousky a čerstvou bazalku.

Servírování: Podáváme teplé a posypané strouhaným sýrem.

 

 

zdroj: https://www.podravka.cz/recept/1098654/testoviny-s-ajvarem-slaninou-a-mozzarellou/

 

 

Ingredience: