Těstoviny s Ajvarem, slaninou a mozzarellou
Ingredience:
- 300 gšpaget Podravka
- 300 mlvody (ze špaget)
- 100 gslaniny nakrájené na kostičky
- 3-4 lžíceAjvaru jemného Podravka
- 125 gmozzarelly
- pár lístkůčerstvé bazalky
- strouhaný sýr na podávání
POSTUP:
- Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Scedíme, ale necháme si přibližně 300 ml vody bokem na omáčku.
- Pokrájenou slaninu opečeme bez tuku na pánvi. Až zezlátne, přidáme k ní špagety a polovinu vody, ve které se špagety vařily. Řádně promícháme, povaříme přibližně 5 minut a přidáme Ajvar.
- Opět promícháme, v případě potřeby přilejeme ještě trochu vody a vypneme plotýnku.
- Na závěr přidáme mozzarellu nakrájenou na kousky a čerstvou bazalku.
Servírování: Podáváme teplé a posypané strouhaným sýrem.
zdroj: https://www.podravka.cz/recept/1098654/testoviny-s-ajvarem-slaninou-a-mozzarellou/
Ingredience: