Veganské chilli s Ajvarem

Veganské chilli s Ajvarem

Ingredience:

  • 200 gfazolí červená ledvina Lagris (den předem namočené ve vodě)
  • 1cibuli
  • 1střední batátu (sladká brambora)
  • 1papriku
  • 1menší cuketu
  • 1menší lilek
  • olivový olej
  • ½ lžičkyhimalájské soli
  • ½ lžičkymletého kajenského pepře
  • 1 lžícemletého kmínu
  • ½ lžícecejlonské skořice
  • 800 grajčat krájených Podravka
  • 3 lžícepikantního Ajvaru Podravka
  • hrst listů petržele

 

POSTUP:

  1. Uvaříme si předem namočené fazole v nové vodě (solíme před koncem uvaření) a scedíme je.
  2. Cibuli a veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi s troškou olivového oleje osmahneme cibuli dozlatova, přidáme nakrájenou bramboru, papriku, cuketu a lilek.
  3. Přidáme koření: sůl, pepř, kmín, skořici, řádně promícháme a vaříme 10-15 minut do změknutí zeleniny. V případě potřeby přidáme trochu vody.
  4. Scezené fazole přidáme k zelenině společně s krájenými rajčaty a Ajvarem. Promícháme a společně vaříme dalších cca 25 minut na mírném plameni. Před podáváním posypeme nasekanou petrželí.

Servírování: Podáváme na opečeném chlebu či bagetce.

 

 

zdroj: https://www.podravka.cz/recept/1098653/veganske-chilli-s-ajvarem/

 

 

Ingredience: