Veganské chilli s Ajvarem
Ingredience:
- 200 gfazolí červená ledvina Lagris (den předem namočené ve vodě)
- 1cibuli
- 1střední batátu (sladká brambora)
- 1papriku
- 1menší cuketu
- 1menší lilek
- olivový olej
- ½ lžičkyhimalájské soli
- ½ lžičkymletého kajenského pepře
- 1 lžícemletého kmínu
- ½ lžícecejlonské skořice
- 800 grajčat krájených Podravka
- 3 lžícepikantního Ajvaru Podravka
- hrst listů petržele
POSTUP:
- Uvaříme si předem namočené fazole v nové vodě (solíme před koncem uvaření) a scedíme je.
- Cibuli a veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi s troškou olivového oleje osmahneme cibuli dozlatova, přidáme nakrájenou bramboru, papriku, cuketu a lilek.
- Přidáme koření: sůl, pepř, kmín, skořici, řádně promícháme a vaříme 10-15 minut do změknutí zeleniny. V případě potřeby přidáme trochu vody.
- Scezené fazole přidáme k zelenině společně s krájenými rajčaty a Ajvarem. Promícháme a společně vaříme dalších cca 25 minut na mírném plameni. Před podáváním posypeme nasekanou petrželí.
Servírování: Podáváme na opečeném chlebu či bagetce.
zdroj: https://www.podravka.cz/recept/1098653/veganske-chilli-s-ajvarem/
Ingredience: