Lasagne s Ajvarem
Ingredience:
- 1 baleníplátů lasagní
- 180 gAjvaru jemného Podravka
- 250 gnastrouhané goudy
- 250 gšunky
- 400 mlsmetany na vaření
POSTUP:
- Pekáč vymažeme olivovým oleje a poklademe vedle sebe pláty lasagní, vrchní část potřeme Ajvarem. Poklademe tenkými plátky šunky (1/3 množství), posypeme strouhaným sýrem (1/3 množství) a zakápneme smetanou. Takhle připravíme i zbývající vrstvy, na ně dáme poslední vrstvu plátů a zalijeme zbývající smetanou.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 40 minut (dokud nebudou lasagne pěkně zlatavé).
- Podáváme teplé s oblíbeným salátem.
- Tip: pekáč by měl mít velikost plátů lasagní, případně můžete pláty opatrně pokrájet.
zdroj: https://www.podravka.cz/recept/1098658/lasagne-s-ajvarem/
Ingredience: