Lasagne s Ajvarem

Lasagne s Ajvarem

Ingredience:

  • 1 baleníplátů lasagní
  • 180 gAjvaru jemného Podravka
  • 250 gnastrouhané goudy
  • 250 gšunky
  • 400 mlsmetany na vaření

 

POSTUP:

  1. Pekáč vymažeme olivovým oleje a poklademe vedle sebe pláty lasagní, vrchní část potřeme Ajvarem. Poklademe tenkými plátky šunky (1/3 množství), posypeme strouhaným sýrem (1/3 množství) a zakápneme smetanou. Takhle připravíme i zbývající vrstvy, na ně dáme poslední vrstvu plátů a zalijeme zbývající smetanou.
  2. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 40 minut (dokud nebudou lasagne pěkně zlatavé).
  3. Podáváme teplé s oblíbeným salátem.
  4. Tip: pekáč by měl mít velikost plátů lasagní, případně můžete pláty opatrně pokrájet.

 

 

zdroj: https://www.podravka.cz/recept/1098658/lasagne-s-ajvarem/

 

 

Ingredience: