Bílá treska
INGREDIENCE
- 1celá sušená treska, asi 500 g
- 600 gbrambor
- ½ stroužkučesneku
- svazekpetrželky
- sušený bobkový list
- celý černý pepř
- 1cibule (100 gramů)
- 150 mlolivového oleje
- 100 mlmléka
- sůl
- černý mletý pepř
- 1 polévková lžícePodravka přísady
POSTUP
- Sušenou tresku bez ocasu a ploutví jemně poklepejte paličkou, aby se urychlil proces namáčení a vložte alespoň na dva dny do nádoby s dostatečným množstvím vody. Vodu během dne několikrát vyměňte.
- Takto připravenou tresku pak vařte s nakrájenou cibulí, celým pepřem, česnekem, bobkovým listem a Podravka přísadou dokud tzv. nepůjde od kosti. Tresku vyjměte a až zchládne, opatrně odstraňte kosti i kůži.
- Brambory nakrájené na kostky uvařte ve vývaru, který vám zůstal z vaření tresky.
- Uvařené brambory přidejte k tresce, v případě potřeby i s trochou vývaru a promíchejte. Přidejte česnek, nasekanou petrželku, olivový olej, sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promícháme, aby se ryba rozpadla na kousky.
- Na závěr přidáme mléko a vše společně ještě krátce povaříme.
zdroj: https://www.podravka.cz/recept/591318/bila-treska/
Ingredience: