Bílá treska

Bílá treska

INGREDIENCE

  • 1celá sušená treska, asi 500 g
  • 600 gbrambor
  • ½ stroužkučesneku
  • svazekpetrželky
  • sušený bobkový list
  • celý černý pepř
  • 1cibule (100 gramů)
  • 150 mlolivového oleje
  • 100 mlmléka
  • sůl
  • černý mletý pepř
  • 1 polévková lžícePodravka přísady

 

POSTUP

  1. Sušenou tresku bez ocasu a ploutví jemně poklepejte paličkou, aby se urychlil proces namáčení a vložte alespoň na dva dny do nádoby s dostatečným množstvím vody. Vodu během dne několikrát vyměňte.
  2. Takto připravenou tresku pak vařte s nakrájenou cibulí, celým pepřem, česnekem, bobkovým listem a Podravka přísadou dokud tzv. nepůjde od kosti. Tresku vyjměte a až zchládne, opatrně odstraňte kosti i kůži.
  3. Brambory nakrájené na kostky uvařte ve vývaru, který vám zůstal z vaření tresky.
  4. Uvařené brambory přidejte k tresce, v případě potřeby i s trochou vývaru a promíchejte. Přidejte česnek, nasekanou petrželku, olivový olej, sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promícháme, aby se ryba rozpadla na kousky.
  5. Na závěr přidáme mléko a vše společně ještě krátce povaříme.

 

zdroj: https://www.podravka.cz/recept/591318/bila-treska/

 

 

Ingredience: