Cheeseburger

Cheeseburger

Ingredience

  • 400 g mletého hovězího
  • worcestrová omáčka
  • nakládaný pepř
  • petrželka
  • rozmarýn
  • 2 bulky na burger
  • 2 plátky sýra
  • červená cibule
  • ledový salát
  • rajčata
  • kečup
  • tatarka
  • sůl
  • pepř

 

POSTUP

  1. Ochutíme maso na burger – použijeme worcestrovou omáčku (1 čajová lžička), nakládaný pepř dle chuti, sůl, čerstvě mletý pepř a čerstvé bylinky (rozmarýn a petrželka).
  2. Vše smícháme a vytvoříme si 2 burgery – každý o hmotnosti 200 gramů, šířku „puku“ upravíme podle velikosti bulky.
  3. Dáme rozpálit gril Sage BGR840 na 200 °C.
  4. Maso bude trvat nejdéle, nesmíme ale zapomenout na chřest a bulky.
  5. Bulku sundáme o něco dříve než maso a připravíme si základ pro vložení masa.
  6. Jednu půlku potřeme kečupem a na ní dáme červenou cibuli. Druhou polovinu jsme pomažeme tatarkou, přidáme ledový salát a cherry rajčátka.
  7. Na cibuli vložíme maso z grilu, na něj plátek sýra a přiklopíme druhou polovinou.
  8. K burgeru servírujeme i vše, co se nevešlo přímo do burgeru. Salát, rajčátka, cibuli a přidáme i grilovaný chřest.  Gril ještě za tepla setřeme papírovým ubrouskem a je uklizeno a můžete se jen bavit!

 

 

zdroj: https://www.sagecz.cz/recepty-a-tipy/cheeseburger

 

Ingredience: