Cheeseburger
Ingredience
- 400 g mletého hovězího
- worcestrová omáčka
- nakládaný pepř
- petrželka
- rozmarýn
- 2 bulky na burger
- 2 plátky sýra
- červená cibule
- ledový salát
- rajčata
- kečup
- tatarka
- sůl
- pepř
POSTUP
- Ochutíme maso na burger – použijeme worcestrovou omáčku (1 čajová lžička), nakládaný pepř dle chuti, sůl, čerstvě mletý pepř a čerstvé bylinky (rozmarýn a petrželka).
- Vše smícháme a vytvoříme si 2 burgery – každý o hmotnosti 200 gramů, šířku „puku“ upravíme podle velikosti bulky.
- Dáme rozpálit gril Sage BGR840 na 200 °C.
- Maso bude trvat nejdéle, nesmíme ale zapomenout na chřest a bulky.
- Bulku sundáme o něco dříve než maso a připravíme si základ pro vložení masa.
- Jednu půlku potřeme kečupem a na ní dáme červenou cibuli. Druhou polovinu jsme pomažeme tatarkou, přidáme ledový salát a cherry rajčátka.
- Na cibuli vložíme maso z grilu, na něj plátek sýra a přiklopíme druhou polovinou.
- K burgeru servírujeme i vše, co se nevešlo přímo do burgeru. Salát, rajčátka, cibuli a přidáme i grilovaný chřest. Gril ještě za tepla setřeme papírovým ubrouskem a je uklizeno a můžete se jen bavit!
zdroj: https://www.sagecz.cz/recepty-a-tipy/cheeseburger
Ingredience: