Jáhelné rizoto
SUROVINY
- 150 g mrkve
- 150 g brokolice
- 150 g kukuřice
- 200 g dýně
- 100 g pórku
- 2 červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kari
- sůl
- pepř
- 400 g jáhel
- hrst čerstvé petrželky (lze použít i sušená)
POSTUP
1) Všechnu zeleninu si očistíme a nakrájíme na větší kusy. Česnek prolisujeme.
2) Smícháme zeleninu na plechu s olejem,solí,pepřem a kari a pečeme v předhřáté troubě na 180°C cca 35 minut.
3) Mezitím si spaříme jáhly horkovou vodou a dáme vařit podle návodu na obalu v osolené vodě (cca 15 minut). Po uvaření necháme ještě 10 minut odstát pod pokličkou.
4) Hotové jáhly smícháme s pečenou zeleninou a čerstvou petrželkou.
5) Jáhlové rizoto lze konzumovat samostatně nebo se dá použít jako příloha k masu.