Tatarák ze pstruha

Tatarák ze pstruha

Počet porcí: 2 Doba přípravy: 30 minut Náročnost: *

Ingredience:
6 filetů pstruha
1 šalotka
3 nakládané okurky
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce lněného oleje
hrst čerstvého kopru
½ citronu
sůl
čerstvě mletý pepř
světlé pečivo k servírování

 

Postup:

  1. Filety zbavte případných kostí a kůže a vidličkou natrhejte nadrobno.
  2. Šalotku a okurky nakrájejte na kostičky.
  3. Kopr nakrájejte a smíchejte s rybou a zeleninou.
  4. Osolte, opepřete, přidejte hořčici, lněný olej a ochuťte citronem.
  5. Podávejte s opečeným světlým pečivem.

 

Tip: Pamatujte si, že rybě neuškodí více soli. To ovšem neplatí o koření. S tím raději opatrně.

 

 

zdroj: www.akademiekvality.cz

 

Ingredience: