Falafel
Ingredience
250 g suché cizrny – namočte přes noc
hrst petrželové natě
hrst koriandru
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička římského kmínu
1 lžička soli
3 lžíce oleje
4–5 lžic hladké mouky
POSTUP:
- Nejprve si dejte den předem namočit cizrnu. Do misky přidejte větší množství vody. Cizrna ji nasákne opravdu hodně. Druhý den cizrnu slejte a propláchněte. Cizrnu na falafel použijeme syrovou, nebudeme ji vařit.
- Do nádoby od mixéru SAGE SUPER Q dejte část cizrny, petrželovou nať, koriandr, na větší kousky nakrájenou cibuli, česnek, římský kmín, sůl a olej. Nasaďte a zajistěte víko nádoby pro bezpečné mixování.
- Mixér zapněte tlačítkem ON a otočným ovladačem postupně zvyšujte a ubírejte výkon podle potřeby. Směs rozmixujte úplně do hladka.
- Poté do mixéru postupně přidávejte zbytek cizrny a nechte ji rozmixovat už na hrubo.
- Celou směs přendejte do misky a vmíchejte postupně mouku. Vždy vyzkoušejte, jak vám půjde ze směsi udělat placička a zda drží při sobě. Podle toho určete množství mouky.
- Rozehřejte si kontaktní gril Sage BGR840 na teplotu 200 °C. Teplotu nastavíte jednoduše kruhovým ovladačem PLATE TEMP.
- Výšku plotýnek nastavte na LOCK a čekejte, než zazní zvukový signál a na displeji přestane blikat vámi zvolená teplota.
- Z těsta udělejte placičky a ty vyskládejte na gril, není potřeba dávat tuk. Gril přiklopte a nechte placky opékat deset minut. Poté je otočte a opékejte 10 minut i z druhé strany. Pak gril otřete papírovou utěrkou a je uklizeno. Ale také jsou grilovací desky plně vyjímatelné a je tedy možné je snadno po použití umýt.
- Hotový falafel servírujte s čerstvou zeleninou, arabským chlebem a zakysanou smetanou.
zdroj: https://www.sagecz.cz/recepty-a-tipy/falafel
Ingredience: