Bavorský krém s nektarinkovou omáčkou

Bavorský krém s nektarinkovou omáčkou

Ingredience:
(cca 8 formiček)

  • 500 ml šlehačky 36% (30%)
  • 400 ml mléka
  • 4 žloutky
  • tobolka vanilky
  • 10g cukru moučky
  • 4 vrchovaté lžičky želatiny


Nektarinková omáčka

  • 4-5 nektarinek
  • 2-3 lžíce cukru
  • cca 50 ml vody

 

POSTUP:

Želatinu rozpustíme v 10 lžících studené vody.  Mléko uvaříme s tobolkou vanilky. Necháme na 2 minuty odstát. Žloutky utřeme s cukrem moučkou v nádobě mixéru na světlou hmotu. Z ještě horkého mléka vyndáme tobolku vanilky a velmi pomalu (po kapkách) vlijeme mléko do vajec za stálého mixování při vysokých otáčkách, vše opatrně, aby se žloutky nesrazily.

Směs mixujeme ještě po deset vteřin ve vodní lázní, až trochu zhoustne. Následně přidáme nabobtnalou želatinu a velmi důkladně mixujeme.

Necháme úplně vychladnout. Až směs začne houstnout, ušleháme šlehačku a spojíme s vaječnou hmotou.

Krém přendáme do nádobíček nebo šálků a necháme v ledničce minimálně několik hodin. Pro vyndání krému z nádobíček stačí je na několik vteřin ponořit do nádoby s horkou vodou. Krém podáváme dobře vychlazený s velkým množstvím nektarinkové omáčky.

Omáčka:
Nektarinky jemně nařízneme a polijeme velkým množstvím vroucí vody. Oloupeme, vypeckujeme a umístíme v nádobě mixéru. Přidáme cukr a dolijeme vodu. Důkladně rozmixujeme až vznikne hladká omáčka.

Dobrou chuť!

 

 

zdroj: https://www.sencor.cz/bavorsky-krem-s-nektarinkovou-omackou

 

Ingredience: