Rakytníkový džem s máslovou brioškou

Rakytníkový džem s máslovou brioškou

Suroviny
1 500 g bobulí z rakytníku
1 000 g cukru
500 ml pomerančové šťávy
2 lžičky kyseliny citrónové
1 ks želírujícího přípravku 1:1


Postup
Plody rakytníku dáme do hrnce, přidáme pomerančovou šťávu. Směs povaříme, až bobule změknou, propasírujeme a následně zvážíme (měl by nám zbýt 1 litr šťávy).
Šťávu zahřejeme, vmícháme želírovací prostředek, kyselinu citronovou a cukr a povaříme 5 minut. Podle chuti můžeme přidat ještě trochu cukru. Případnou pěnu sbíráme.
Pak vše nalijeme do čistých sterilizovaných skleniček, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

 

 

zdroj: https://www.penam.cz/recepty/rakytnikovy-dzem-s-maslovou-brioskou/

 

 

Ingredience: