Další skvělá alternativa cheesecake? No přeci citrónový

Další skvělá alternativa cheesecake? No přeci citrónový

Suroviny:

  • 2 plnotučné tvarohy
  • polovina másla
  • necelý hrnek cukru
  • 3 vejce
  • polovina prášku do pečiva
  • 1 velký citrón – dobře umytý
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • kokos, mleté ořechy či drcené máslové sušenky na vysypání formy

 

Příprava:

Předehřejeme si formu na 180°C.  Malou dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem či mletými ořechy nebo drcenými sušenkami – já hlasuji pro sušenky.

Z citrónu si ostrouháme kůru a dáme si ji stranou, pak z něj vymačkáme šťávu – oboje poté přidáme do těsta. Dále si v hrnku rozpustíme máslo a smícháme všechny ingredience dohromady.

Nyní můžeme nalít do dortové formy, vložit do trouby a péct zhruba 40 minut – je nutné koláč kontrolovat, aby nezhnědl, ale byl jen lehounce zlatavý.

Nakonec je nutno jej nechat zchladnout a ještě poté ubytovat na pár hodin v lednici.

Ingredience: