Další skvělá alternativa cheesecake? No přeci citrónový
Suroviny:
- 2 plnotučné tvarohy
- polovina másla
- necelý hrnek cukru
- 3 vejce
- polovina prášku do pečiva
- 1 velký citrón – dobře umytý
- 1 vanilkový cukr
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- kokos, mleté ořechy či drcené máslové sušenky na vysypání formy
Příprava:
Předehřejeme si formu na 180°C. Malou dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem či mletými ořechy nebo drcenými sušenkami – já hlasuji pro sušenky.
Z citrónu si ostrouháme kůru a dáme si ji stranou, pak z něj vymačkáme šťávu – oboje poté přidáme do těsta. Dále si v hrnku rozpustíme máslo a smícháme všechny ingredience dohromady.
Nyní můžeme nalít do dortové formy, vložit do trouby a péct zhruba 40 minut – je nutné koláč kontrolovat, aby nezhnědl, ale byl jen lehounce zlatavý.
Nakonec je nutno jej nechat zchladnout a ještě poté ubytovat na pár hodin v lednici.
Ingredience: