Jablečná limonáda s nektarinkou a meduňkou

Jablečná limonáda s nektarinkou a meduňkou

 

Počet porcí: 4 porce (1,5 l) Doba přípravy: 2 hodiny 30 minut  Náročnost: *

Ingredience:
2 nektarinky
1 l jablečného moštu
0,5 l perlivé vody
4 snítky čerstvé meduňky

Postup:

  1. Z nektarinek odstraníme pecky, tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré a dáme do mrazáku.
  2. Zmražené nektarinky dáme do sklenice, zalijeme jablečným moštem, perlivou vodou a důkladně promícháme.
  3. Nakonec do limonády přidáme čerstvou meduňku a podáváme.

Tip: Některé mošty jsou vyrobeny z koncentrátu (z ovocné šťávy) jeho naředěním. Nejsou tedy lisovány přímo z ovoce. Výsledná šťáva musí ovšem svými parametry odpovídat té původní, nekoncentrované. Jak tyto nápoje poznat? Podle etikety, kde to musí být zmíněno.

 

 

 

zdroj www.akademiekvality.cz

 

 

 

Ingredience: