Jablečná limonáda s nektarinkou a meduňkou
Počet porcí: 4 porce (1,5 l) Doba přípravy: 2 hodiny 30 minut Náročnost: *
Ingredience:
2 nektarinky
1 l jablečného moštu
0,5 l perlivé vody
4 snítky čerstvé meduňky
Postup:
- Z nektarinek odstraníme pecky, tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré a dáme do mrazáku.
- Zmražené nektarinky dáme do sklenice, zalijeme jablečným moštem, perlivou vodou a důkladně promícháme.
- Nakonec do limonády přidáme čerstvou meduňku a podáváme.
Tip: Některé mošty jsou vyrobeny z koncentrátu (z ovocné šťávy) jeho naředěním. Nejsou tedy lisovány přímo z ovoce. Výsledná šťáva musí ovšem svými parametry odpovídat té původní, nekoncentrované. Jak tyto nápoje poznat? Podle etikety, kde to musí být zmíněno.
zdroj www.akademiekvality.cz
Ingredience: