"TvaRAWhovo" - rybízový dort

"TvaRAWhovo" - rybízový dort

Suroviny na dort o průměru 20 centimetrů (korpus):

75 g kešu oříšků
105 g slunečnicových semínek
2 lžíce nepraženého kakaa
0,5 lžičky skořice
50 g čerstvých měkkých datlí 
1 lžíce vody

 

Suroviny na tvaRAWhový krém:

315 g kešu oříšků
3,5 lžíce citronové šťávy
2,5 lžíce agávového sirupu
0,75 lžíce nepasterizovaného jablečného octa
0,75 lžíce slunečnicového lecithinu
150 ml tekutého kokosového oleje
80 ml vody

 

Suroviny na rybízový krém:

220 g červeného rybízu
50 g čerstvých měkkých datlí
1 lžíce chia
0,75 lžíce psyllium
3 lžíce agávového sirupu
5 lžic tekutého kokosového oleje

 

Příprava:

V robotu s „S“ nožem zpracovat první 4 suroviny na jemnou směs. Přidat odpeckované datle a zpracovat v lepivou hmotu, případně přidat trošku vody. Hmotu vtlačit na dno dortové formy s potravinářskou folií/papírem a dát chladit. Ve výkonném mixéru důkladně rozmixovat suroviny na „tvarawhový“ krém. Krém nalít na korpus, lžící uhladit povrch a dát do na chvíli do mrazáku ztuhnout. Ve výkonném mixéru rozmixovat všechny suroviny, kromě psyllia na hladký rybízový krém. Přidat psyllium a důkladně promixovat. Ovocný krém rovnoměrně rozetřít na „tvarawhový“ krém a dát na 6 hodin (ideálně přes noc) ztuhnout do lednice. Dort ozdobit ovocem dle chuti a servírovat.

 

 

Zdroj: Bistrawveg.cz

 

 

Ingredience: