HALLOWEENSKÉ KOŠÍČKY
Ingredience:
225 ml krémového likéru Baileys Original
250 g hladké mouky
3 čajové lžičky kypřícího prášku
½ čajové lžičky soli
125 g hnědého cukru
1 střední vejce
90 ml rostlinného oleje
1 pomeranč
50 g tmavé čokolády
Postup:
- Předehřejte troubu na 190°C.
- Do mísy si připravte všechny suché ingredience - mouku, kypřící prášek, sůl, hnědý cukr. V jiné nádobě vymíchejte z Baileys, vejce a oleje hladkou směs.
- Do tekuté směsi postupně přisypávejte suché ingredience a důkladně promíchejte metličkou.
- Na plech si vyskládejte papírové košíčky a naplňte je připraveným těstem. Pečte 25 – 30 minut, dokud těsto nezezlátne. Poté nechte vychladnout.
- V horké lázni si rozpusťte tmavou čokoládu a důkladně míchejte, dokud se nerozpustí.
- Jakmile jsou cupcaky vychladlé, ponořte je kloboučky do čokolády. Nechte ztuhnout a ozdobte čokoládovými vločkami, nebo marshmallow.
TIP: Připravte si domácí marshmallow bonbony! Do hrnce nalijte 150 ml vody, přidejte 225 g cukru a vařte, dokud nevznikne sirup. Do vyšší nádoby nasypte želatinu, zalijte 50 ml vroucí vody a promíchejte. Přidejte cukrový sirup, oblíbené aroma a vyšlehejte do husté pěny. Směs rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a dejte přes noc do lednice. Z plátu vykrájejte libovolné tvary marshmallow a obalte v moučkovém cukru.
zdroj:
Ingredience: