Arktický losos v Boxxi sauce

Arktický losos v Boxxi sauce

 

Suroviny na 2 porce:
2 porce arktického lososa
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky sezamového oleje
½ lžičky čerstvého zázvoru
stroužek česneku
2 lžičky medu
½ lžičky chilli omáčky sriracha
1 limetka
½ hrsti máty
100 g jasmínové rýže

Postup:
Lososa s dostatečným předstihem přendáme z mrazničky do chladničky, aby stačil šetrně rozmrznout. Před přípravou lehce osušíme. Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme velmi najemno a smícháme s oběma druhy oleje, medem, chilli omáčkou a šťávou z limetky. Dáme vařit rýži. Na plech s pečicím papírem položíme lososa kůží dolů. Potřeme omáčkou a dáme péct do trouby na 180 °C cca 12–13 minut. Mátu pokrájíme a připravíme na servírování. Lososa vyndáme z trouby a kůži oddělíme. Do hlubokého talíře dáme uvařenou rýži, na ni položíme porci lososa bez kůže, přelijeme omáčkou a posypeme mátou.

 

 

 

zdroj: www.boxxi.cz 

 

Ingredience: