Noky se švestkovo-hruškovou omáčkou

Noky se švestkovo-hruškovou omáčkou

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 30 minut + 2 hodiny na odležení těsta  Náročnost: **

Ingredience:

1 vejce
1 žloutek
270 g měkkého tvarohu
90 g bílé strouhanky
30 g másla
25 g cukru
vanilkový cukr
sůl
citronová kůra
rum

Omáčka:
1 sklenička džemu Náš džem ŠVESTKA – HRUŠKA od firmy Petr Kareš – Ovocnářská farma KAREŠ
cukr krupice
rum
solamyl

  

Postup:

  1. Máslo necháme povolit při pokojové teplotě, ušleháme s cukrem do pěny a pozvolna vmícháme vejce a žloutek. Poté přidáme tvaroh a ostatní suroviny. Necháme odležet asi 2 hodiny v ledničce a polévkovou lžící tvarujeme noky. Vaříme v lehce ochucené vodě podle velikosti noků 5–8 minut.
  2. Strouhanku opražíme na pánvi, poté přidáme skořici a cukr. Hotové noky obalíme ve strouhance.
  3. Na omáčku necháme rozpustit povidla s trochou vody. Přidáme rum a cukr podle chuti. Nakonec zahustíme solamylem, který si rozmícháme zvlášť ve studené vodě.

 

 

 

zdroj: http://www.regionalnipotravina.cz/

 

Ingredience: