Noky se švestkovo-hruškovou omáčkou
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 30 minut + 2 hodiny na odležení těsta Náročnost: **
Ingredience:
1 vejce
1 žloutek
270 g měkkého tvarohu
90 g bílé strouhanky
30 g másla
25 g cukru
vanilkový cukr
sůl
citronová kůra
rum
Omáčka:
1 sklenička džemu Náš džem ŠVESTKA – HRUŠKA od firmy Petr Kareš – Ovocnářská farma KAREŠ
cukr krupice
rum
solamyl
Postup:
- Máslo necháme povolit při pokojové teplotě, ušleháme s cukrem do pěny a pozvolna vmícháme vejce a žloutek. Poté přidáme tvaroh a ostatní suroviny. Necháme odležet asi 2 hodiny v ledničce a polévkovou lžící tvarujeme noky. Vaříme v lehce ochucené vodě podle velikosti noků 5–8 minut.
- Strouhanku opražíme na pánvi, poté přidáme skořici a cukr. Hotové noky obalíme ve strouhance.
- Na omáčku necháme rozpustit povidla s trochou vody. Přidáme rum a cukr podle chuti. Nakonec zahustíme solamylem, který si rozmícháme zvlášť ve studené vodě.
zdroj: http://www.regionalnipotravina.cz/
Ingredience: