Škubánky
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 50 minut Náročnost: *
Ingredience:
1 kg brambor – varný typ C
300 g hrubé mouky
100 g vepřového bůčku "Zlatý Bůček" od firmy Plzák z Plzně
150 g ovčího sýra
100 ml smetany 33%
sůl. černý pepř
Postup:
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Vaříme v osolené vodě 15 minut. Poté brambory scedíme, ale vodu si uchováme. Vodu nalijeme zpět do půlky brambor. Nahoru nasypeme mouku a pod pokličkou vaříme na malém ohni. Po 20 minutách je mouka propařená a bramborovou směs rozšťoucháme do hladka. Směs vařečkou roztíráme po stěnách hrnce, až se brambory s moukou spojí.
- Smetanu provaříme a necháme v ní rozpustit ovčí sýr. Dochutíme solí a pepřem.
- Škubánky tvarujeme lžící namočenou v oleji.
- Na hotový pokrm dáme plátky uzeného bůčku.
zdroj: http://www.regionalnipotravina.cz/
Ingredience: