Nádivka Delicate

Nádivka Delicate

INGREDIENCE

  • 2 balení Bonduelle Bon menu Na pánev Delicate (425 ml)
  • 10 rohlíků, nakrájených nadrobno
  • 7 vajec
  • 200 ml polotučného mléka
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • 500 g uzeného bůčku
  • 1–2 PL sádla
  • 1–2 hrsti mladých kopřiv, nasekaných a propláchnutých
  • 1 PL pažitky, nasekané
  • 1 PL petrželky, nasekané
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • 1 větší PL másla

POSTUP

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  2. Rohlíky nasypeme do větší mísy.
  3. Vajíčka důkladně našleháme v mléce, přidáme k nim sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku.
  4. Směs nalijeme na rohlíky a necháme je nasát. Vzniklá hmota by neměla být řídká, ale ani hustá.
  5. Bůček povaříme, necháme vychladnout a pak ho nakrájíme na kostky.
  6. V pánvi rozpálíme sádlo a bůček na něm opečeme. Znovu necháme vychladnout a pak přidáme k rohlíkům a vajíčkům. Promícháme, přisypeme Bonduelle Bon menu Na pánev Delicate, kopřivy, pažitku a petrželku. Ochutnáme, případně dosolíme.
  7. Následně vmícháme prášek do pečiva.
  8. V plechu nebo větším pekáčku rozpustíme máslo, rozetřeme ho po dně i po stěnách a pak rozprostřeme nádivku, pečeme dozlatova.
  9. BON APPÉTIT!

 

zdroj: bonduelle.cz/recepty/nadivka-delicate/

 

 

Ingredience: