Nádivka Delicate
INGREDIENCE
- 2 balení Bonduelle Bon menu Na pánev Delicate (425 ml)
- 10 rohlíků, nakrájených nadrobno
- 7 vajec
- 200 ml polotučného mléka
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- 500 g uzeného bůčku
- 1–2 PL sádla
- 1–2 hrsti mladých kopřiv, nasekaných a propláchnutých
- 1 PL pažitky, nasekané
- 1 PL petrželky, nasekané
- ½ ČL prášku do pečiva
- 1 větší PL másla
POSTUP
- Troubu předehřejeme na 200 °C.
- Rohlíky nasypeme do větší mísy.
- Vajíčka důkladně našleháme v mléce, přidáme k nim sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku.
- Směs nalijeme na rohlíky a necháme je nasát. Vzniklá hmota by neměla být řídká, ale ani hustá.
- Bůček povaříme, necháme vychladnout a pak ho nakrájíme na kostky.
- V pánvi rozpálíme sádlo a bůček na něm opečeme. Znovu necháme vychladnout a pak přidáme k rohlíkům a vajíčkům. Promícháme, přisypeme Bonduelle Bon menu Na pánev Delicate, kopřivy, pažitku a petrželku. Ochutnáme, případně dosolíme.
- Následně vmícháme prášek do pečiva.
- V plechu nebo větším pekáčku rozpustíme máslo, rozetřeme ho po dně i po stěnách a pak rozprostřeme nádivku, pečeme dozlatova.
- BON APPÉTIT!
zdroj: bonduelle.cz/recepty/nadivka-delicate/
Ingredience: