Linecká (maková) kolečka

Linecká (maková) kolečka

Suroviny:
600 g hladké mouky
160 g prosátého cukru moučka
400 g másla
4 žloutky
kůru z jednoho citronu 
150 g mletého máku 
3 dcl mléka
240 g povidel

 

Postup:

Z mouky, cukru, másla, žloutku a citronové kůry vypracujte hladké těsto. Zabalte jej do potravinové folie a nechte v lednici odpočívat alespoň 1 hodinu. Odpočinuté těsto si na pomoučněném vále rozválejte na placku a vykrajujte kolečka. Ty pokládejte na plech a pečte v předehřáté troubě
na 180 °C zhruba 8-10 minut. Po upečení koleček si připravte makový krém.  Mletý mák zalijte mlékem a vařte na mírném plamenu 10 minut. Poté nechte mák zchladnout a vmíchejte povidla. Do makového krému můžete během vaření přidat lžičku perníkového koření, které navodí tu správnou vánoční atmosféru. Hotovým krémem slepte linecká kolečka a nechte alespoň den uležet v lednici. 

 

 

zdroj: www.nasmodrymak.cz/Kitchenbook

 

Ingredience:

mák mletý