Bramboračka s kapustou
SUROVINY
- 300 g brambor varného typu B
- 1× střední mrkev
- 1× velká žlutá cibule
- 1 stroužek česneku
- 200 g hlávkové kapusty
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce hladké špaldové mouky
- 750 ml zeleninového vývaru
- 1 hrst sušených hřibů
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 lžička drceného kmínu
- sůl
- mletý černý pepř
POSTUP
1) Brambory, mrkev, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Kapustu nakrájejte na proužky.
2) V hrnci rozehřejte olej a na středním plameni orestujte cibuli s česnekem. Přimíchejte brambory, zaprašte moukou a krátce orestujte. Pak zalijte vývarem.
3) Do polévky přidejte mrkev, houby, majoránku, drcený kmín, sůl a pepř.
4) Vařte na mírném plameni 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
TIP: Polévku ozdobte čerstvou majoránkou a podávejte s celozrnným chlebem
Ingredience: