Rybí polévka
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 60 minut Náročnost: **
Ingredience:
600 ml rybího vývaru
1 mrkev
1 menší cibule
100 g celeru
50 g řapíkatého celeru
1 petržel
50 g másla
5 ks nového koření
2 ks bobkového listu
50 ml smetany 33%
muškátový ořech, sůl, černý pepř
hrubá krupice
hladkolistá petržel
Postup:
- Zeleninu nakrájenou na kostičky orestujeme na másle do zlatova, potom přidáme cibuli, bobkový list a nové koření. Zalijeme vývarem a 15 minut vaříme.
- Přilijeme smetanu a provaříme dalších 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- Na suché pánvi orestujeme hrubou krupici a nasypeme do polévky. Provaříme 5 minut
a můžeme polévku odstavit. Nakonec vmícháme nasekanou petržel. Z kostí, které jsme použili na vývar, můžeme obrat maso a použít do polévky.
Tip: Krupice polévku zlehka zahustí a napodobí kapří jikry.
Ingredience: