Cizrnové placičky s raitou
INGREDIENCE
Těsto
- Cizrna 1 plechovka
- Vejce M10 podestýlka 1 vejce
- Česnek 1 stroužek
- Římský kmín 1 lžička
- Strouhaný parmazán 25 gramů
- Hladká mouka 30 gramů
- Nasekaná petržel 1 lžíce
- Voda 2 lžíce
- Sůl
- Pepř
Dresink - Jogurt bílý 1 kelímek
- Okurka salátová 1 menší kus
- Římský kmín 1 lžička
- Garam masala 1 lžička
- Čerstvá máta 1 lžíce
- Citrónová šťáva
- Sůl
- Olivový olej extra panenský
POSTUP
- Cizrnu z plechovky scedíme, propláchneme a poté vložíme do mixéru.
- K cizrně přidáme česnek, koření, nastrouhaný parmazán, sůl, pepř, vodu a vejce. Vše rozmixujeme.
- Do cizrnové směsi přidáme mouku a nasekanou petrželku a rukama znovu vše propracujeme.
- Ruce namočíme do studené vody, odebereme trochu směsi a tvarujeme cizrnové placičky.
- Cizrnové placky smažíme na rozpálené pánvi na troše oleje, 3–4 minuty z každé strany.
NA RAITU
- Okurku, oloupeme, rozpůlíme, lžící vyndáme vnitřek a dáme stranou.
- Okurku nožem nakrájíme na co nejmenší kousky.
- K pokrájené okurce přidáme nasekanou mátu, koření a bílý jogurt. Vše promícháme lžící.
- Raitu dochutíme solí a citronovou šťávou. Dáme na pár hodin do ledničky uležet.
- Podáváme s upečenými cizrnovými plackami.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/cizrnove-placicky-s-raitou
Ingredience:
česnek jogurt bílý máta čerstvá mouka hladká okurka salátová vejce voda cizrna