Cizrnové placičky s raitou

Cizrnové placičky s raitou

INGREDIENCE
Těsto

POSTUP

  1. Cizrnu z plechovky scedíme, propláchneme a poté vložíme do mixéru.
  2. K cizrně přidáme česnek, koření, nastrouhaný parmazán, sůl, pepř, vodu a vejce. Vše rozmixujeme.
  3. Do cizrnové směsi přidáme mouku a nasekanou petrželku a rukama znovu vše propracujeme.
  4. Ruce namočíme do studené vody, odebereme trochu směsi a tvarujeme cizrnové placičky.
  5. Cizrnové placky smažíme na rozpálené pánvi na troše oleje, 3–4 minuty z každé strany.

 

NA RAITU

  1. Okurku, oloupeme, rozpůlíme, lžící vyndáme vnitřek a dáme stranou.
  2. Okurku nožem nakrájíme na co nejmenší kousky.
  3. K pokrájené okurce přidáme nasekanou mátu, koření a bílý jogurt. Vše promícháme lžící.
  4. Raitu dochutíme solí a citronovou šťávou. Dáme na pár hodin do ledničky uležet.
  5. Podáváme s upečenými cizrnovými plackami.

 

 

 

zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/cizrnove-placicky-s-raitou