Low carb linecké cukroví
Ingredience
- 70 g mandlové mouky
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička mleté vanilky
- 3 lžíce xylitolu
- 2 žloutky
- 35 g přepuštěného másla (ghee)
- 20 g sušeného mléka
Postup
Nejprve smíchejte všechny suché suroviny, tedy mandlovou mouku, prášek do pečiva, mletou vanilku, xylitol a sušené mléko. Poté přidejte změklé máslo a promixujte, dokud ze směsi nevznikne hladká drobenka.
Následně přidejte žloutky a zapracujte je do těsta. Vzniklé těsto vložte do mísy a nechte jej v lednici pár hodin odpočinout.
Těsto vyválejte mezi dvěma archy pečícího papíru (nebude se vám tak lepit k válečku). Poté vykrojte tvary podle vaší fantazie.
Troubu si předehřejte na 180 °C. Cukroví pečte přibližně 10 minut do zlatova. Hotové linecké nechte vychladnout, poté jej můžete zdobit například pomocí low carb marmelády. Skvělé je ale i samotné.