Pošírované hrušky s tvarohem a ořechy ve slaném karamelu

Pošírované hrušky s tvarohem a ořechy ve slaném karamelu

 

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 30 minut Náročnost:

Ingredience:

4 hrušky
1l vody
8 ks hřebíčku
4 ks černého pepře
1 celá skořice
3 tobolky kardamomu
300 g Libavského medu pastového od Dalibora Vranika – Včelařství Vranik
20 g zázvoru
40 ml jablečného octa
200 g tvarohu
50 g vlašských ořechů
50 g cukru

 

Postup:

  1. Litr vody dáme do hrnce, přivedeme k varu. Přidáme očištěný zázvor nakrájený na plátky, dále pak hřebíček, skořici, kardamom, pepř, med a provaříme alespoň 10 min. Mezitím oloupeme hrušky, rozpůlíme, odřízneme střed a „bubáky“. Přidáme ocet a špetku soli.
  2. Vložíme do hrnce hrušky, přiklopíme pokličkou a pozvolna vaříme 10–15 min. do měkka.
  3. Mezitím si připravíme ořechy v karamelu. Do rendlíku dáme cukr a 2 špetky soli. Pomalu zahříváme, než se z cukru stane karamel. Karamel ještě párkrát zamícháme, aby se spojil
    a všechen cukr roztál. Přidáme ořechy a zamícháme, aby se ořechy obalily. Ořechy vyndáme
    z hrnce na pečicí papír a necháme vychladnout.
  4. Když jsou hrušky měkké, tak je vytáhneme a rozvar svaříme na sirup.
  5. Vychladlé ořechy nasekáme nožem najemno.
  6. Když je rozvar svařený, obalíme hrušky rozvarem a posypeme ořechy.
  7. Na každý talíř dáme tvaroh, vedle položíme hrušku a přelejeme zbylým rozvarem.

 

 

 zdroj www.regionalnipotravina.cz 

 

Ingredience: