Kokosky podle Sage
- Doba přípravy: 10 min + 10-15 min pečení
- Obtížnost: lehká
- Počet porcí: 2 plechy
Ingredience
- 4 bílky
- 150 g moučkového cukru
- 200 g strouhaného kokosu
- 70 g měkkého tvarohu
- čokoláda
- sůl
Postup
- Do profesionálního kuchyňského robotu SAGE the Bakery Boss BEM825 upevněte šlehací (balónovou) metlu a do jeho nádoby dejte 4 bílky se špetkou soli.
- Dejte šlehat bílky rychlost 10–12. Jakmile jsou polotuhé, postupně po lžičkách přidávejte moučkový cukr. Vznikne tuhá pěna, která vytváří „špičky“. Celé to bude trvat cca 4-5 minut.
- Mísu sundáme z robota, přisypeme kokos a tvaroh a gumovou stěrkou opatrně spojíme.
- Tvarujeme kokosky na plech vyložený pečicím papírem. Když budete rychlí (kokos rychle absorbuje tekutou složku, směs postupně tuhne), můžete použít zdobicí sáček, kterým vytvoříte pravidelné kokosky, nebo k vytvarování kokosek použijte 2 lžičky.
- Pečte v předehřáté troubě s horkovzduchem na 160 °C cca 10 minut.
- Upečené a vychladlé kokosky můžete ještě namočit ve vysokoprocentní kvalitní čokoládě.
Přejeme dobrou chuť!
Ingredience: