Sněhové pusinky (nejen) na svatého Valentýna

Sněhové pusinky (nejen) na svatého Valentýna

Sněhové pusinky patří mezi dezerty, při jejichž přípravě vás dokáže zradit i úplná maličkost. My jsme za vás vyzkoušeli několik variant receptů i babských rad a zde je návod na ty nejnadýchanější křupavé pusinky.

Na přípravu budete potřebovat pouze dvě ingredience - 2 bílky a 200 g cukru. Nejdříve si zapněte troubu na 100 °C, aby měla stabilní teplotu, až do ní své dílo vložíte. Mísu, ve které budete šlehat bílky doporučujeme nejdřív vytřít kapkou octa, aby se odmastila a teprve pak do ní bílky vložit. Šlehejte s dvěma metlami na stupni 3. Hotový sníh by neměl vypadnout z mísy, když ji převrátíte. Do sněhu přidáváte cukr po lžících, vyšleháte a přidáte další, dokud už žádný nezbude. Výsledná pěna by měla být lesklá, hutná a pevně držet na šlehací metle.

Plech si vyložte pečícím papírem a pěnu dejte do zdobícího sáčku s co největším nástavcem (pusinky se dají případně tvarovat i lžící). Doporučujeme pak s pěnou pracovat co nejrychleji. Čím déle budete otálet, tím méně bude držet tvar. Zdobící sáček si nastavte svisle nad plech a jemně jej stiskněte, abyste dosáhli požadovaného tvaru. Plech s pusinkami dejte do předehřáté trouby na 50 minut. Než se je rozhodnete po upečení přemístit z pečícího papíru, doporučujeme je nechat pořádně vychladnout, aby nepopraskaly.

 

TIP – Pro barevný efekt pusinek dejte po stranách zdobícího sáčku potravinářské barvivo a teprve pak ho naplňte sněhem. Dozdobit můžete pusinky ale i jedlými třpytkami nebo čokoládovou polevou.

 

 

 

Ingredience:

cukr moučka ocet vejce