Enzo Winter Coffee
Recept na drink:
1. Nejprve si předehřejeme sklenici
- Odměříme 3cl vaší oblíbené whisky (irská je nejlepší)
3. Přidáme 2 lžíce medového sirupu se skořicí
4. 6cl filtrované kávy Enzo Bencini Elemento a zamícháme
5. Přes lžičku navrstvíme 3cl ručně našlehané smetany (30%+)
6. Ozdobíme celou skořicí
Domácí suroviny:
Příprava Enzo filtrované kávy (French press, Aeropress, Dripper)
- 18g zrnkové kávy nejprve středně umeleme a nasypeme do konvice
2. Zalijeme 250ml vody o teplotě 95°C a cca 20 sekund mícháme
3. Kávu necháme louhovat 3 minuty, zamícháme a necháme minutu usadit sedlinu
4. Poté píst stlačíme dolů, ale netlačíme na něj, abychom kávu neznečistili
Příprava domácího medového sirupu se skořicí
- Do hrnce odměříme hrnek vody a ohříváme k bodu varu
2. Přidáme hrnek medu a mícháme, dokud nevznikne konzistence sirupu
3. Vložíme celou skořici, necháme 10 minut prohřívat a odstavíme z plamene
4. Počkáme do vychladnutí, asi 20 minut a scedíme do vyvařené lahve
5. Uchováváme v lednici
Kávu Enzo Bencini pořídíte na https://www.tikaro.cz/enzo-bencini-elemento-di-bencini-250g
Ingredience: