Enzo Winter Coffee

Enzo Winter Coffee


Recept na drink:
1. Nejprve si předehřejeme sklenici

  1. Odměříme 3cl vaší oblíbené whisky (irská je nejlepší)
    3. Přidáme 2 lžíce medového sirupu se skořicí
    4. 6cl filtrované kávy Enzo Bencini Elemento a zamícháme
    5. Přes lžičku navrstvíme 3cl ručně našlehané smetany (30%+)
    6. Ozdobíme celou skořicí

 

Domácí suroviny:

Příprava Enzo filtrované kávy (French press, Aeropress, Dripper)

  1. 18g zrnkové kávy nejprve středně umeleme a nasypeme do konvice
    2. Zalijeme 250ml vody o teplotě 95°C a cca 20 sekund mícháme
    3. Kávu necháme louhovat 3 minuty, zamícháme a necháme minutu usadit sedlinu
    4. Poté píst stlačíme dolů, ale netlačíme na něj, abychom kávu neznečistili


Příprava domácího medového sirupu se skořicí

  1. Do hrnce odměříme hrnek vody a ohříváme k bodu varu
    2. Přidáme hrnek medu a mícháme, dokud nevznikne konzistence sirupu
    3. Vložíme celou skořici, necháme 10 minut prohřívat a odstavíme z plamene
    4. Počkáme do vychladnutí, asi 20 minut a scedíme do vyvařené lahve
    5. Uchováváme v lednici


    Kávu Enzo Bencini pořídíte na https://www.tikaro.cz/enzo-bencini-elemento-di-bencini-250g

 

Ingredience: