Makové lívance se švestkovou omáčkou
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 60 minut Náročnost: *
Ingredience:
180 g hladké mouky
4 lžíce cukru krupice
2 lžičky kypřicího prášku
2 lžíce mletého máku
2 vejce
250 ml mléka
250 g zakysané smetany
slunečnicový olej
sklenice švestek s portským vínem od Perfectly Delicious z Ústeckého kraje
Postup:
- Nejdříve smícháme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Poté přilijeme mléko
a nakonec přidáme vejce. Těsto dobře propracujeme a necháme 20 min. odstát. - Mezitím švestkovou zavařeninu zlehka ohřejeme v malém rendlíku.
- Na rozpáleném lívanečníku nebo pánvi pečeme do zlatova lívance na malém množství slunečnicového oleje.
- Ještě horké lívance zalijeme švestkovým rozvarem a nahoru dáme nok ze zakysané smetany.
zdroj: www.regionalnipotravina.cz
Ingredience: