Makové lívance se švestkovou omáčkou

Makové lívance se švestkovou omáčkou

 

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 60 minut Náročnost:

Ingredience:

180 g hladké mouky
4 lžíce cukru krupice
2 lžičky kypřicího prášku
2 lžíce mletého máku
2 vejce
250 ml mléka
250 g zakysané smetany
slunečnicový olej
sklenice švestek s portským vínem od Perfectly Delicious z Ústeckého kraje

 

Postup:

  1. Nejdříve smícháme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Poté přilijeme mléko
    a nakonec přidáme vejce. Těsto dobře propracujeme a necháme 20 min. odstát.
  2. Mezitím švestkovou zavařeninu zlehka ohřejeme v malém rendlíku.
  3. Na rozpáleném lívanečníku nebo pánvi pečeme do zlatova lívance na malém množství slunečnicového oleje.
  4. Ještě horké lívance zalijeme švestkovým rozvarem a nahoru dáme nok ze zakysané smetany.

 

 

zdroj: www.regionalnipotravina.cz 

 

Ingredience: