Višňové košíčky s griotkovým krémem

Višňové košíčky s griotkovým krémem

Suroviny

Náplň

  • Mléko 250 ml
  • Pudink vanilkový 1 ks
  • Ovocná náplň s kousky ovoce Višeň 100 g
  • Máslo 250 g
  • Cukr krupice 120 g
  • Zdobení na ozdobu
  • Žloutek 3 ks
 

Těsto

  • Mouka hladká 160 g
  • Žloutek 1 ks
  • Máslo 80 g
  • Sůl 1 špetka

     

    Ovocná náplň na pečení s kousky ovoce VIŠEŇ 420g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé

    Mouku prosijte do mísy a přidejte nakrájené kostky studeného másla. Promněte mezi prsty jako drobenku. Potom přidejte žloutek, sůl a dvě polévkové lžíce studené vody a propracujte. Zabalte těsto do fólie na potraviny a nechte těsto půl hodiny chladit v lednici.

    Těsto rozdělte na malé kousky a ty pomocí prstů natlačte do formiček na košíčky. Pečte 15–20 minut v troubě předehřáté na 180 oC. Ještě teplé košíčky vyklepněte z formiček a s naplněním počkejte, až úplně vychladnou. Nejlépe do druhého dne.

    Pro přípravu krému rozdělte mléko na dvě poloviny. První díl nalijte do hrnku a rozmíchejte v něm nejprve žloutky a poté také pudinkový prášek. Zbylé mléko oslaďte a dejte vařit. Až začne vřít, přilijte žloutky s pudinkem a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Trvá to 2–3 minuty. Poté nechte úplně vychladnout, jen chvilkami promíchejte, aby se na povrchu krému nevytvořila zaschlá krusta.

    Až bude pudinkový základ studený, přesuňte ho do šlehače. Přidejte změklé máslo a griotku a vyšlehejte na hladký krém. 

    Na dno každého košíčku dejte lžičkou malý kopeček višňové ovocné směsi a na ni cukrářským kornoutem ozdobně nastříkejte griotkový krém. Posypejte čokoládovým zdobením nebo po zatuhnutí potřete polevou. Uchovávejte s chladu.

     

    TIP!

    • Obalte v čokoládové polevě koktejlovou višeň a posypejte ozdobnou čokoládovou rýží. Bude to dokonalá ozdoba pro plněné košíčky.

     

Ingredience: