Malinové řezy podle Jíme zdravě

Malinové řezy podle Jíme zdravě

Příprava: 20 minut (+ 15 minut chlazení) | Tepelná úprava: 38 minut | Obtížnost: snadné | Počet porcí: 16 

Nutriční informace na 1 porci: 165 kcal | 2 g bílkovin | 19 g sacharidů | 9 g tuků

 

INGREDIENCE
180 g bílé pohankové mouky hladké 
40 g třtinového cukru 
125 g másla (pokojové teploty)
¼ lžičky soli
40 g vlašských ořechů (namletých nahrubo)
60 g bezlepkových vloček (namletých nahrubo)


Na náplň: 
150 g džemu z červeného rybízu bez přidaného cukru
100 g čerstvých malin
2 lžíce citronové šťávy

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si formu (20 cm × 20 cm), kterou vyložte pečicím papírem.

Nyní si připravte mixér, do mixovací nádoby dejte pohankovou mouku, třtinový cukr, máslo a ¼ lžičky soli a vše rozmixujte dohladka. Ze vzniklého těsta odeberte přibližně ⅓ a toto množství prozatím odložte stranou. Zbytek rozmixované směsi přemístěte na dno vyložené formy a upěchujte prsty. Následně formu přemístěte do předehřáté trouby a pečte cca 13 minut při 175–180 °C.

Mezitím si připravte náplň a drobenku. Pro přípravu náplně všechny uvedené ingredience jednoduše rozmixujte dohladka v mixéru. Pro přípravu drobenky si vezměte misku, nasypte do ní mleté vlašské ořechy a bezlepkové vločky, přidejte uschovanou ⅓ dříve připraveného těsta a celý obsah misky důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

Po cca 13 minutách pečení těsta vyndejte formu z trouby a na upečené těsto rovnoměrně rozprostřete připravenou náplň, kterou následně posypte drobenkou z misky. Poté vraťte formu do trouby a pečte dalších 20–25 minut při 175–180 °C dozlatova.

Upečený plát nechte nejprve vychladnout na mřížce (chladnutí potrvá přibližně 10 minut). Následně přemístěte celou formu alespoň na 15 minut do lednice. Po vychlazení pak obsah formy nakrájejte na 16 kousků a podávejte. Případně řezy skladujte v lednici a spotřebujte do 3 dnů.


Recept najdete na webových stránkách Jíme zdravě zde.

 

 

Ingredience: