Kuřecí maso na bylinkách

Kuřecí maso na bylinkách

 

Ingredience:
400 g kuřecích prs Drůbežářského závodu Klatovy
2 snítky rozmarýnu
2 lístky šalvěje
lžička provensálského koření
1/2 citronu
sůl a pepř
lžíce extra panenského olivového oleje

Postup:

Omyté snítky rozmarýnu a lístky šalvěje nakrájejte nadrobno, vložte do mističky a přidejte lžíci extra panenského olivového oleje spolu se lžičkou provensálského koření. Kuřecí prsa nakrájejte a připravenou směsí maso důkladně promasírujte a lehce osolte. Prsa vložte na nepřilnavou grilovací pánev a pečte dozlatova zhruba 3-5 minut, aby se maso propeklo, ale nebylo úplně vysušené. Těsně před koncem maso pokapejte šťávou z poloviny citrónu.

Tip: Kuřecí prso můžete podávat například s baby špenátem, trochou modrého sýra, kousky hroznů a vlašských ořechů.

 

 

Zdroj: www.dzklatovy.cz

 

 

Ingredience: