Kuřecí mini burgery

Kuřecí mini burgery

Ingredience:

500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
čerstvá petrželka
sůl a pepř
okurka
červená cibule
2 rajčata
francouzská hořčice
bazalkové pesto
hlávkový salát na ozdobu

 

 POSTUP

Kuřecí mleté maso smíchejte s čerstvou petrželkou, opepřete a osolte. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte půl hodiny odležet v lednici. Potom připravte z masa kuličky, které upravte do placek, tak aby měly v průměru zhruba 10 cm. Grilujte je nebo pečte na vysoký žár do zhnědnutí. Do trouby nebo na gril dejte také na tlusté plátky nakrájené rajče, potřené bazalkovým pestem. Připravte si vedle zkaramelizovanou cibulku a opečte si housku. Tu potom potřete francouzskou horčicí a bazalkovým pestem. Přidejte hlávkový salát a salátovou okurku. Podávat můžete vše dohromady nebo housku můžete přikusovat jako přílohu.

 

Další recepty najdete na instagramu @klatovskekureci nebo Facebooku @DZKlatovy.

 

Ingredience: