Cibulový džem s černým pepřem
přísady
- 6 velkých cibulí
- 3 hrnky sherry nebo červeného octa
- 3 hrnky Korunního cukru hnědého
- 4 bobkové listy
- 20 nahrubo nadrcených kuliček černého pepře
příprava
Cibule nakrájíme na plátky a vložíme je do kastrolu s tlustým dnem. Přidáme sherry, hnědý cukr, bobkový list a kuličky pepře.
Vaříme, dokud se tekutina neodpaří a cibule není průsvitná.
Vychladlý džem plníme do skleniček, které v chladném prostředí vydrží 4-6 měsíců. Cibulový džem s černým pepřem se báječně snoubí s chutí pečených či uzených mas nebo paštik.
Zdroj: www.korunnicukr.cz/recepty/recipe-detail/cibulovy-dzem-s-cernym-peprem/
Ingredience: