Řecké souvlaki s grilovanou zeleninou a bulgurem

Řecké souvlaki s grilovanou zeleninou a bulgurem

Co budete potřebovat:

  • cuketu,
  • lilek,
  • cherry rajčátka,
  • 2 druhy papriky
  • červenou cibuli,
  • 250 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy,
  • 2 lžíce zakysané nebo normální smetany,
  • oregano, tymián, římský kmín, sušený česnek, můžete přidat i pískavici,
  • pepř a sůl,
  • řecký jogurt a okurku,
  • špejle,

 

POSTUP:

1/ Smícháme mleté kuřecí maso s pepřem, solí, smetanou, koření a sušeným česnekem. Pořádně vše promácháme a budeme se snažit udělat malé válečky, které napícháme na špejle. Potom maso dáme péct do trouby, dokud nezezlátne. Nejlépe ze začátku na vysoký stupeň a potom troubu snížit na 180 °C. Asi tak 30 – 40 minut.

2/ Mezitím si připravte zeleninu, kterou nakrájejte na kousky a buď orestujte na olivovém oleji v pánvi, nebo grilovací pánvi. Také ji můžete dát do kontaktního grilu po plátkách nebo 15 minut před dopečením masa přidat do trouby k masu.

3/ Z řeckého jogurtu a nastrouhané vyždímané okurky si můžete připravit domácí tzatziki, okořeňte, přidejte sušený česnek a kapku citronové šťávy. Podávat můžete s uvařeným bulgurem nebo pita chlebem.

 

Další recepty najdete na instagramu @klatovskekureci nebo Facebooku @DZKlatovy.

 

 

Ingredience: