Řecké souvlaki s grilovanou zeleninou a bulgurem
Co budete potřebovat:
- cuketu,
- lilek,
- cherry rajčátka,
- 2 druhy papriky
- červenou cibuli,
- 250 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy,
- 2 lžíce zakysané nebo normální smetany,
- oregano, tymián, římský kmín, sušený česnek, můžete přidat i pískavici,
- pepř a sůl,
- řecký jogurt a okurku,
- špejle,
POSTUP:
1/ Smícháme mleté kuřecí maso s pepřem, solí, smetanou, koření a sušeným česnekem. Pořádně vše promácháme a budeme se snažit udělat malé válečky, které napícháme na špejle. Potom maso dáme péct do trouby, dokud nezezlátne. Nejlépe ze začátku na vysoký stupeň a potom troubu snížit na 180 °C. Asi tak 30 – 40 minut.
2/ Mezitím si připravte zeleninu, kterou nakrájejte na kousky a buď orestujte na olivovém oleji v pánvi, nebo grilovací pánvi. Také ji můžete dát do kontaktního grilu po plátkách nebo 15 minut před dopečením masa přidat do trouby k masu.
3/ Z řeckého jogurtu a nastrouhané vyždímané okurky si můžete připravit domácí tzatziki, okořeňte, přidejte sušený česnek a kapku citronové šťávy. Podávat můžete s uvařeným bulgurem nebo pita chlebem.
Další recepty najdete na instagramu @klatovskekureci nebo Facebooku @DZKlatovy.
Ingredience: