Rychlý jablečný koláč s řeckým jogurtem
Suroviny:
- 1 kelímek řeckého jogurtu
- 1 a půl kelímků celozrnné mouky
- 1 a půl kelímků hladké mouky
- 1 kelímek cukru
- 1 kelímek oleje
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 3 jablka
- trošku skořice a trocha třtinového cukru
- citrónová kůra na ozdobu
Příprava:
Dvě jablka nastrouháme na hrubém struhadle a to třetí nakrájíme na půlměsíce a promícháme s troškou skořice a třtinového cukru. Do kuchyňského robota dáme vejce a cukr. Poté přidáme jogurt a olej, mouku, vanilkový cukr a kypřící prášek do pečiva. Necháme tak 5 min zpracovávat, do hladkého těsta a nakonec vmícháme nastrouhaná jablíčka.
Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a naplníme těstem na které rozložíme jablíčka, která jsme si předem pokrájeli na půlměsíčky. Posypeme skořicí a třtinovým cukrem a pečeme ve středně teplé troubě 40-45 minut. Po pečení vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme citronovou kůrou.
Ingredience: