Bůček Bún Chá (Vietnam)
Suroviny
Dresink
- Rybí omáčka 2 lžíce
- Rýžový ocet 1 lžíce
- Cibule 1 ks
- Chilli paprička 1 ks
- Sójová omáčka Vasco da Gama 1 lžíce
- Cukr třtinový 3 lžíce
- Česnek 2 stroužky
- Olej rostlinný 2 lžíce
Omáčka
- Cukr krupice 1 lžíce
- Horká voda 4 lžíce
- Rybí omáčka 1 lžíce
- Česnek 2 stroužky
- Mrkev 10 koleček
- Koriandr 10 snítek
- Rýžový ocet 1 lžíce
- Chilli paprička 1 ks
Maso
- Bůček prorostlý 600 g
-
Bůček zbavíme kůže a na hodinu dáme do mrazáku. Potom ho nakrájíme na tenké plátky a promícháme s marinádou (dresinkem). Tu si připravíme smícháním rybí a sójové omáčky s octem a třtinovým cukrem. K masu přidáme plátky cibule a česneku, nádobu zakryjeme fólií a necháme v lednici hodinu marinovat.
Troubu nastavíme na funkci grilu a rozpálíme alespoň na 220 °C. Maso bez cibule a česneku rozložíme na plech s pečicím papírem. Plech vložíme pod gril asi do 2/3 výšky trouby a když se na mase začínají tvořit puchýřky a hnědnout marináda, opatrně ho několikrát promícháme.
Mezitím si v misce smícháme všechny suroviny na omáčku a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Částí omáčky můžeme ještě přelít maso a nechat společně zkaramelizovat. Do hotové omáčky přidáme hvězdičky, které vykrojíme z koleček mrkve.
Měkké maso rozdělíme na porce, podle chuti ještě zalijeme omáčkou (nebo ji podáváme zvlášť), posypeme usekanou papričkou i pokrájeným koriandrem. Podáváme s rýžovými nudlemi.
zdroj:http://www.receptyschuti.cz/recept/bucek-bun-cha-vietnam/1106
Ingredience: