Paella

Paella

Ingredience

  • olivový olej
  • cibuli
  • 250 g plody moře
  • barevné papriky
  • rajčata
  • 1 plechov kučerných oliv
  • 1 plechovku hrášku
  • lžičku mleté papriky
  • lžičku kurkumy
  • špetku šafránu
  • sůl a pepř
  • 8 dl slepičího vývaru
  • 400 grýže kulatozrnné natural Lagris
  • citron a kopr na ozdobu

 

Příprava

  1. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kousky nakrájené plody moře. Propečeme a přidáme nakrájené papriky, rajčata, celé olivy a hrášek. Restujeme asi 3 minuty, přidáme mletou papriku, kurkumu a šafrán. Promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Vaříme na mírném plameni za občasného míchání asi 10 minut.
  2. Mezitím ve slepičím vývaru uvaříme rýži podle návodu na obalu. Přebytečnou vodu slijeme. Rýži smícháme s obsahem pánve a dáme ještě na cca 25 minut zapéct do trouby rozehřáté na 180 °C. Podle potřeby podléváme zbylým vývarem.
  3. Před podáváním zdobíme citronem a nasekaným koprem.

Servírování: Před podáváním zdobíme citronem a nasekaným koprem.

 

 

 

zdroj: https://www.podravka.cz/recept/a495025e-6392-11eb-bbcf-0242ac12001c/paella/

 

 

Ingredience:

rýže