Kuře po myslivecku
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- kuřecí kousky s kostí (stehna nebo paličky) 1 kg
- bobkový list 4 ks
- čerstvý rozmarýn 1 snítka
- česnek 3 stroužky
- červené víno (Chianti) 300 ml
- Masox 1 kostka
- mouka na poprášení
extra panenský olivový olej
filátka ančoviček 3 ks - zelené nebo černé olivy bez pecky 1 hrst
konzervovaná loupaná rajčata 400 g
sůl
čerstvě namletý pepř
PŘÍPRAVA RECEPTU
Kousky kuřete ochutíme solí a pepřem a dáme je do mísy. Přidáme bobkový list a rozmarýn, stroužek rozdrceného česneku a zalijeme vínem. Mísu přikryjeme a necháme nejlépe přes noc marinovat v ledničce.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso scedíme, marinádu uchováme. Kousky masa osušíme, poprášíme je moukou a přebytek oklepeme. Ohnivzdorný kastrol postavíme na střední plamen, vlijeme olej a až se rozehřeje, osmažíme na něm ze všech stran kousky kuřete a vyjmeme je. Do kastrolu vsypeme zbytek česneku pokrájeného na plátky, osmažíme ho dozlatova, pak přidáme ančovičky, olivy, rajčata (ty podrtíme vařečkou) a vrátíme kuře. Vlijeme uchovanou marinádu, uvedeme do varu, přidáme Masox, na kuře dáme alobal ve dvojité vrstvě, kastrol přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Dusíme v troubě asi 1,5 hodiny.
Z povrchu omáčky odstraníme případný přebytečný tuk, omáčku dochutíme solí a pepřem podle chuti. Vyjmeme bobkové listy a rozmarýn a podáváme.
zdroj: https://www.vitana.cz/recepty/kure-po-myslivecku