Ořechové řezy
Suroviny:
TĚSTO:
- 1/2 kg polohrubé mouky
- 2 lžíce medu
- 2 vejce
- 150g cukru moučka
- 200g hery
- 2 rovné lžičky sody rozmíchané se 2 lžícemi mléka.
- Rum
OŘECHOVÝ VRCH:
- 200g nasekaných vlašských ořechů
- 100g cukru moučka
- 125g hery
- 2 lžíce medu
KRÉM:
- 1/2 l mléka
- 5 lžic dětské krupičky
- 160g cukru moučka
- 1 hera (máslo)
Příprava:
Těsto: Z ingrediencí si vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Jeden díl rozválíme na plech (nejlépe na pečící papír) a upečeme. Ještě teplé ho pak pokapeme rumem. Druhý díl těsta si také rozválíme na plech, na něj vlijeme ořechový vrch a upečeme.
Ořechový vrch: Všechny suroviny svaříme na plotně, dokud se nám vše krásně nespojí.
Krém: Z mléka a krupičky uvaříme hustou kaši. Cukr si utřeme s herou. Vychladlou kaši pak vešleháme do másla.
První plát pokapaný rumem potřeme krémem a na něj položíme druhý plát s ořechy. Ořechy musí být nahoře. Necháme pořádně vychladit, nejlépe do druhého dne.
Ingredience: