Lahodné kuře s ghítelou
Suroviny:
Celé kuře (či čtvrtky – dle počtu osob, ideálně z domácího chovu)
na každou osobu půl jablka
4 lžíce ghí od Českého ghíčka
kmín
majoránka (ideálně čerstvá)
sůl
Postup:
- Kuře osolíme, okmínujeme a položíme do vymazaného pekáče.
- Poklademe ho jablky, čerstvou majoránkou a hoblinkami ghí od Českého ghíčka.
- Kuře pečeme do zlatova v předehřáté troubě.
Tip: Vařte zdravě!
Ghí od Českého ghíčka se stalo pro všechny, kdo chtějí vařit chutně a zdravě nepostradatelnou ingrediencí v kuchyni. Má totiž mnoho skvělých vlastností – báječně chutná, voní, nepřepaluje se, obsahuje vitamíny A, D, E, K a navíc je bez mléčné bílkoviny. Také se nemusí chladit a vydrží alespoň 12 měsíců. Koupíte ho v mnoha velikostech, variantách (klasické, bio či kozí), s mnoha příchutěmi (se solí a česnekem, s kurkumou a pepřem, se skořicí a vanilkou, s chilli…) na www.ceskeghicko.cz. A kromě slaných variant tady myslí i na děti a mlsouny s Ghítelami, které jsou zdravou variantou sladkých pomazánek.
Zdroj: www.ceskeghicko.cz