Lahodné kuře s ghítelou

Lahodné kuře s ghítelou

 

Suroviny:
Celé kuře (či čtvrtky – dle počtu osob, ideálně z domácího chovu)
na každou osobu půl jablka
4 lžíce
ghí od Českého ghíčka
kmín
majoránka (ideálně čerstvá)
sůl

 

Postup: 

  1. Kuře osolíme, okmínujeme a položíme do vymazaného pekáče. 
  2. Poklademe ho jablky, čerstvou majoránkou a hoblinkami ghí od Českého ghíčka. 
  3. Kuře pečeme do zlatova v předehřáté troubě.

 

Tip: Vařte zdravě!

Ghí od Českého ghíčka se stalo pro všechny, kdo chtějí vařit chutně a zdravě nepostradatelnou ingrediencí v kuchyni. Má totiž mnoho skvělých vlastností – báječně chutná, voní, nepřepaluje se, obsahuje vitamíny A, D, E, K a navíc je bez mléčné bílkoviny. Také se nemusí chladit a vydrží alespoň 12 měsíců. Koupíte ho v mnoha velikostech, variantách (klasické, bio či kozí), s mnoha příchutěmi (se solí a česnekem, s kurkumou a pepřem, se skořicí a vanilkou, s chilli…) na www.ceskeghicko.cz. A kromě slaných variant tady myslí i na děti a mlsouny s Ghítelami, které jsou zdravou variantou sladkých pomazánek.

 

 

 



Zdroj: www.ceskeghicko.cz

 

Ingredience:

jablka kuře celé ghíčko