Batátový falafel
SUROVINY
- 60 g quinoy
- 400 g předvařené cizrny
- 1 šalotka
- 150 g batát
- hrst petrželové nati
- hrst čerstvého koriandru
- 200 g mouky z ovesných vloček
- sůl a pepř na dochucení
POSTUP
1) Nejdříve připravte batátové pyré. Batátu oloupejte a nakrájejte na menší kostky. Dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 180 °C cca 35 minut do měkka. Batáty poté rozmixujte na hladké pyré.
2) Troubu předehřejte na 170 °C.
3) Quinou uvařte podle návodu na obalu.
4) Cizrnu sceďte a dejte společně s moukou z ovesných vloček, šalotkou, batátovým pyré, petrželí a koriandrem do mixéru.
5) Rozmixujte dohladka, přemístěte do misky a směs smíchejte s uvařenou quinoou. Dochuťte solí a pepřem.
6) Ze směsi tvarujte kuličky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě při 170 °C cca 25 minut.
7) Falafel podávejte například s hummusem a chlebovými plackami.